aktivnosti

Aктивности

Све наше активности усмерене су превасходно на природу и откривање њених скривених лепота , које надахњују и оплемењују. Наш мото и водиља у овим подухватима јесте, да природу нисмо наследили од наших предака, већ смо је позајмили од своје деце.. У складу са тим, ми не само да откривамо неслућене делове нетакнуте природе, већ се учимо и одговорности према том завештању.

Наше активности су небројене, у зависности од доба године, крајолика у коме обитавамо. Душек рафтинг,пецање, купање и роњење у реци. Пешачење и планинарење. Упознавање лековитог биља и растиња, као и животињског света. Приче уз логорску ватру под звезданим сводом и спавање у шаторима. Сналажење и орјентиринг у природи.

Укратко, наше активности искучују  сва технолошка и цивилизацијска помагала, чији смо робови нажалост постали. Повратак природи као и друштвене радионице начин су да искорачимо из рутине свакодневнице и остваримо контакт са давно заборављеним стварима.

Друштвене активности, као што су квиз- шта смо научили на кампу, импровизоване представе под ведрим небом, рукотворине, хербаријуми, заборављени занати, имају за циљ, како уживање у природи тако и учење одговорности према истој.

У зимским месецима, наше активности селе се у идиличне и забавне снежне авантуре.  Зимске чаролије као што су : санкање, прављење иглоа, грудвање и шетање крпљама по дубоком снегу, прављење Снешка Белића, незаобилазна су радост. Испијање чаја након  оваквих активности, уз ватру, враћа нас у руске бајке из детињства.

Номад Србија

Летње активности

Номад Србија

Зимске активности