pre-nego-sto-odete

Шта понети

Ваш пртљаг је ограничен на једну торбу са стварима  и један ранац за дневне активности током трајања туре. Опште је правило, ако не можете да подигнете сопствени пртљаг, имате превише ствари. Имајте на уму да  је НОМАД СРБИЈА ,  експедиција која не трпи било какве кофере у Самсонајт стилу, нису згодни за ношење, тешки су. Компактна, и флексибилна торба, савршена је за паковање, одлагање у превозу, поред кревета, у шатору…

За спавање у шаторима, Номад Србија, обезбеђује душеке дебљине 5 цм, јастуке и вреће за спавање, тако да је удобан сан загарантован. Када пакујете ствари, избегавајте синтетику која може бити врло непријатна у летњим месецима, при високим температурама. Међутим, без обзира на топле вечери, увек морате имати на уму да дуга одећа која ће вам прекрити руке и ноге може да вас заштити од комараца. Не потцените спско село, вечери у летњим месецима могу да буду хладна….

Пешкири, влажне марамице, лични тоалет, флашица за воду, аутан за комарце, заштитни фактор за сунце, наочари за сунце,  пластична кеса за прљаве ствари, мали основни пакет за прву помоћ, саставни су део ваше опреме.

ОБРОЦИ НА НОМАД ТУРАМА

У вашу туру укључена су три оброка дневно: доручак, ручак и вечера као и две ужине.

Намирнице долазе из поузданих извора, а што не значи да се купују у супермаркетима. Сеоска газдинства, проверена и атестирана храна, главни су извор снабдевања.

Противимо се накнадним трошковима, поготово када је у питању куповина грицкалица, газираних сокова, слаткиша…

Сеоска домаћинства обилују природним соковима, домаћим колачима, воћем, месом, сиром, јајима…

hrana1
hrana2
hrana3

Наша опрема

Номад Србија експпедиција у потпуности је  опремљена за сваку туру.  Шатори, вреће за спавање, душеци, јастуци, само су део наше опреме која обезбеђује удобан сан на турнеји. Ранчеве за паковање опреме за  дневне активности у природи такође обезбеђујемо ми. Како би осигурали да  дневни напитци, вода , природни сокови , ужина,  увек буду свежи и расхлађени током боравка у природи, Номад Србија обезбеђује мобилни фрижидер који је пратећи део опреме једне наше експедиције.

Камп столице које постављамо испред шатора за дневни одмор или око логорске ватре у вечерњим сатима омогућавају да у тишини српског села причамо приче, играмо се квизова, организујемо друштвене игре, учимо једни од других, препричавамо дан који је остао иза нас, планирамо сутрашњи… За игре у реци,  рафтинг, Номад Србија обезбеђује комплетну опрему, душеке, штапове за пецање, маске, пераја….

Да би се наши кампери осетили безбедно, поред активног учешћа наших водича, за игре у реци, за сваког нашег полазника Номад Србија обезбеђује безбедносне прслуке за воду. Санке, клиско, крпље за шетњу по дубоком снегу, саставни су део опреме коју Номад србија обезбеђује на својим зимским турама.

nasa-oprema