planina-golija
155 €5 dana
ДЕЧИЈА ТУРА

Планина Голија

Планина Голија је своје име добила због своје величине, Голема и један је од највећих планинских масива у Србији. Обрасла је буквом, храстовом и јеловом шумом.


Изнад 1700м надморске висине расте искључиво смрча. Туристичке вредности геоморфолошких особености Голије огледају се у пространим пропланцима преко 1200 м надморске висине и великом броју планинских врхова преко 1400м.


Највиши врх Голије је Јанков камен који је висок 1833м. Голија је планина са највише снежних падавина у Србији, али са изузетно пријатним и топлим летима. Због свега овога, Голија пружа изузетне могућности за активан одмор у нетакнутој природи.

Смештај

У срцу прелепог парка природе Голија, на надморској висини од 1400м, на брду Даићи, на 100 м од ски лифта, налази се вила Голијски Дар.

Вила је категорисана са 4 звездице. Располаже са три пространа апартмана. Сви апартмани поседују споствено купатило и потпуно су опремљени од природних материјала. Доминира дрво, које управо потиче са Голије и целом амбијенту даје додатну топлину. Вила има сопствени ресторан у коме се спрема храна карактеристична за предео у коме се налази. У миру и тишини апартмана, уз укусе и мирисе хране, нуди се максимални ужитак и потпуни комфор.

Пријава